Hackathon-ra fel!

Budapest, 2017. február 11.

Február elején megrendeztük a HQ-ban első saját 24 órás Hackathon-unkat, mely kifejezetten jól sikerült. Külföldön már nagy népszerűségnek örvend ez a fajta rendezvény, és hazánkban is egyre többen ismerik fel a benne rejlő lehetőségeket.

De mi is az a Hackathon?

A Hackathon a Hack+Marathon szavak összeolvadásából jött létre. Ez egyfajta ’’kreatív ötletgyár’’, ötletverseny, mely kiváló lehetőség a csapatépítésre, új technológiák kipróbálására, és új ötletek megvalósítására. Maga az esemény ötleteléssel kezdődik: a résztvevők elmondják, hogy mit szeretnének megvalósítani. Szavazással kiválasztják a legjobb ötleteket, majd ad hoc módon csapatok alakulnak, akik elkezdenek dolgozni az ötlet megvalósításán. A résztvevők több szerepben is kipróbálhatják magukat, a csapattagok között lehet projektmenedzser, weblap készítő, programozó, tesztelő és így tovább. Ennek köszönhetően fény derülhet a résztvevők eddig rejtett erősségeire, képességeire is.

Most pedig lássuk, hogyan is zajlott ez nálunk és milyen ötleteket valósítottak meg Nextent-es kollégáink! A verseny február 1-jén 18 órakor kezdődött, és másnap este 18 óráig tartott. A brainstorming után megtörtént a szavazás, azonban a legtöbb szavazatot kapó ötletet az idő szűke miatt nehéz lett volna megvalósítani, így végül a 2. és 3. helyen szereplő ötlet megvalósítását tűzték ki célul a résztvevők.

A csapatok:
A csapat - NextFace: Csontos Valentin, Komor Attila, Szabó Bence, Szabó György

B csapat - “Optimonk for HR”: Kadlecsik Zoltán, Kiss József, Szendi-Varga János, Szilágyi Ábrahám.

Kadlecsik Zoli ötlete, a NextFace lényegében egy kvízjáték, mely során a Nextent-es kollégák képéhez nevet kell társítani. Ez a játék az újonnan hozzánk érkező kollégáink beilleszkedését segíti elő azáltal, hogy a közel 100 Nextent-es dolgozót sokkal gyorsabban, könnyebben ismerhetik meg. A másik ötlet az ’’Optimonk for HR’’ volt, mely az egérmozgás alapján detektálja, ha a felhasználó távozni akar a böngészőben az oldalunkról, és ilyenkor feldob egy pop-up-ot, melyben valamilyen speciális ajánlatot, vagy hírlevélre való feliratkozást ajánl fel, így megmentve a távozó felhasználók egy részét. A fejlesztőink által kitalált Candid8.click ugyanezen az elven működik és álláshirdetési oldalakon lehet használni.

Összességében nagyon jól sikerült a 24 órás Hackathon. Aki részt vett rajta, mindenki pozitív élményekkel gazdagodott és a hosszú kihívás ellenére egy remek tanulási lehetőség volt mindenkinek. Biztosan nem ez volt az utolsó Hackathon, amit szerveztünk! :)

Ne maradj le!