Mi is támogatjuk a HTRoboTeam részvételét a nemzetközi döntőn!

Budapest, 2018.11.13.

 

Mindig öröm olyan fiatal tehetségekről hallani, akik az információtechnológia területén érnek el kimagasló eredményeket. Nemrégiben az újpesti Homoktövis Általános Iskola robotprogramozó csapata, a HTRoboTeam Kids került a látókörünkbe, akik a World Robot Olympiad magyarországi döntőjén a Regular kategória WeDo korosztályában (9-10 évesek) értek el 1. helyezést.

Az iskolában 2014 óta működik robotprogramozó szakkör, melynek célja a robotika iránt érdeklődő, tehetséges fiatalok számára a műszaki informatikai, fizikai, digitális gyakorlati tudás és a kompetenciák fejlesztésének biztosítása. A tanulók 2015 óta vesznek részt a First® Lego® League és a World Robot Olympiad™ (WRO) nemzetközi robotprogramozó versenyeken. A legutóbbi nemzeti WRO sikernek köszönhetően Sándor Máté és Sándor Bence kivívta magának a jogot, hogy részt vegyenek a november 16-18 között Thaiföldön, Chiang Mai-ban megrendezésre kerülő világdöntőn, és a válogatott tagjaként Magyarországot képviseljék.

Mivel a Nextent számára kiemelten fontos a jövő generációjának támogatása és képzése, így örömmel járulunk hozzá a csapat World Robot Olympiad döntőjében való részvételéhez! 😊

Ezúton is sok sikert és eredményes szereplést kívánunk a srácoknak!😉

Ne maradj le!