Siker, siker hátán

Budapest, 2019.01.24.

 

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Nextent is támogatta a HTRoboTeam részvételét a World Robot Olympiad Világdöntőjén, mely november 16-18 között Thaiföldön, Chiang Mai-ben került megrendezésre. Az újpesti Homoktövis Általános Iskola robotprogramozó csapata a WRO hazai döntőjén a Regular kategória WeDo korosztályában (9-10 évesek) elért 1. helyezésével vívta ki magának a részvétel jogát, hogy a válogatott tagjaként Magyarországot képviseljék.

A hazai delegációt összesen több mint 60-an alkották - csapatvezetők, bírók, szülők, segítők és a 8 magyar csapat tagjai. A Világdöntőnek a Chiang Mai International Exhibition and Convention Center adott otthont, ahol 63 országból 482 csapat mérhette össze tudását. A HTRoboTeam Kids - Sándor Máté és Sándor Bence - versenyfeladata az volt, hogy egy saját maguk által épített és programozott robottal 4 kört teljesítsenek egy adott pályán. A negyedik körüket a sorsolás szerint utolsóként futtathatták, és maximális pontszámot sikerült elérniük, így összesítésben a lehetséges 240 pontból 232 pontot szereztek. A teljesítményüket különdíjjal értékelték.😊

Az eredményhirdetést követő záróceremónián Thaiföld képviselői átadták a világdöntő szervezést jelképező WRO zászlót Magyarország képviselőinek, majd Bus Szilveszter, a bangkoki nagykövet beszédet tartott, és levetítették a Magyarországról és Győrről szóló imázsfilmeket, hiszen 2019-ben hazánkban kerül megrendezésre a Világdöntő.

A csapat azóta újabb sikert zsebelhetett be, hiszen nemrégiben megnyerték a First Lego League Into Orbit 2018/19 budapesti regionális fordulóját is, mellyel továbbjutottak a miskolci közép-európai elődöntőbe. Az eseményről a Petőfi TV is beszámolt, amit itt tudtok megnézni.

Ezúton is gratulálunk a srácoknak a szuper eredményekhez!😊

Ne maradj le!